Niebiezpieczny pies

Na pytania odpowiada Komendant Policji w Brwinowie

Niebiezpieczny pies

Postprzez Bryff4ever Cz lip 15, 2010 11:56 pm
IP: 83.24.37.99

Panie Komendancie,

jestem mieszkańcem południowej części Brwinowa. Na mojej ulicy mieszka człowiek (dopiero od paru lat) który jest w posiadaniu bardzo dużego psa (specjalnie nie wymieniam rasy). Ów człowiek wieczorami wstawiając samochód na posesję dopuszcza do tego aby pies wybiegał swobodnie na ulicę. Pies nie jest łagodny. Sam byłem kiedyś świadkiem gdy jakaś kobieta (pewnie małżonka tego pana) szła z psem na spacer bez smyczy i pies doskoczył i obszczekał dwie starsze Panie, które myślałem że dostaną zawału widząc tego olbrzyma biegnącego na nie. Właścicielka nie była w stanie nad psem zapanować.
Właściciel wychodząc z psem na spacer nie bierze ze sobą ani smyczy ani kagańca. Przedwczoraj pies zaatakował innego psa moich sąsiadów. Mimo moich upomnień do sąsiada... sytuację się dość często powtarzają. Proszę mi powiedzieć, co w takiej sytuacji radzi Pan bym zrobił? Nie chcę składać oficjalnego zawiadomienia, nie chcę mieć tutaj zatargów z sąsiadami. Chociaż może jednak Pan to proponuje... proszę o poradę.
Bryff4ever

IP: 83.24.37.99

Re: Niebiezpieczny pies

Postprzez Komendant Cz lip 22, 2010 10:56 am
IP: 212.244.31.227

Zapraszam Pana do dzielnicowego na rozmowę i przedstawienie sytuacji.
Jeżeli po rozmowie z dzielnicowym Pana sąsiad nie zrozumie pouczenia wtedy będzie konieczne złożenie zawiadomienia o wykroczeniu, wtedy dobrze by było znać dane osób które zostały zaatakowane przez psa.
Komendant

IP: 212.244.31.227

Re: Niebiezpieczny pies

Postprzez Bryff4ever Cz lip 29, 2010 12:52 am
IP: 83.24.51.70

Dziękuję bardzo Panie Komendancie. Oto mi chodziło. Jutro udam się do dzielnicowego. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.
Bryff4ever

IP: 83.24.51.70

Powrót do Pytania do Komendanta Komisariatu Policji w Brwinowie